top of page
Zoeken

De eetbare natuur + recept wildplukboter




Wie goed kijkt, ontdekt dat de natuur een tafel vol verrassingen dekt. Langs de paden, tussen de struiken en zelfs in het gras groeit een wereld vol eetbare schatten. In de Waelde Tuin en het omliggende landschap groeien kruiden, bloemen en planten die je zomaar kunt plukken – met respect voor de natuur, natuurlijk.


Brandnetel, zevenblad, veldzuring, wilde marjolein... Ze zijn niet alleen mooi, maar ook heerlijk in de keuken. In hun pure vorm of verwerkt tot iets eenvoudigs en betoverends, zoals onze wildplukboter. Want wat is er nu lekkerder dan versgebakken brood met boter waarin de smaken van de natuur gevangen zitten?


Recept wildplukboter:

  • 100 gram roomboter (op kamertemperatuur)

  • Een handje vol eetbare wilde kruiden: bijvoorbeeld daslook, veldzuring, brandnetel (even blancheren!), madeliefjes of viooltjes

  • Een snufje zout


Hak de kruiden fijn en meng ze door de boter. Voeg eventueel wat eetbare bloemetjes toe voor een extra vleugje kleur en magie. Laat de boter even opstijven in de koelkast, en serveer met knapperig brood of smeuïge aardappeltjes uit de oven.


Wildplukken verbindt ons met het landschap. Elk blaadje vertelt een verhaal van groei, seizoenen en zorgvuldigheid. Dus trek je schoenen aan, ga op pad en proef de natuur – letterlijk. Want de mooiste smaken liggen vaak gewoon voor het oprapen.

 
 
 

Comments


©2025 by De Waelde Tuin en  Wix

bottom of page